Pradinių kl. mokinių rašymo pasiekimų gerinimas stiprinant pedagogų IKT ir KGR taikymo kompetencijas
2022-12-15

Nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio Ukmergės Pašilės progimnazijos 1 ir 2 klasės mokiniai ir mokytojai dalyvauja „Pradinių klasių mokinių rašymo pasiekimų gerinimas stiprinant pedagogų IKT ir kolegialaus grįžtamojo ryšio (KGR) taikymo kompetencijas" projekte.

Pradinių klasių mokiniai mokosi pamokose naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir skaitmeninėmis aplinkomis, ir tai daro teigiamą poveikį jų ugdomiems gebėjimams bei skaitymo ir rašymo pasiekimams.

Projekto metu mokinių ugdymui progimnazijoje įdiegta virtuali ugdymo(si) aplinka „Eduka klasė“, atnaujinta IKT bazė: nupirkti 2 kompiuteriai mokytojams, Lego Master Learnhub išmanioji lenta su projektoriumi, 15 planšetinių kompiuterių mokiniams, planšečių įkrovimo dėžė, garso sistema, 4 „Blue Bot“ robotai su įkrovimo stotele ir kilimėliais, „Eduka klasės“ mokymo ir vertinimo platformos licencijos.

Mokiniai noriai įsitraukė į projektinę veiklą, jie mokosi spręsti problemas, mąstyti kritiškai, jausti pažinimo džiaugsmą, pasitelkdami skaitmeninius išteklius rašo, skaito, reiškia mintis raštu ir žodžiu, žaisdami tobulina skaičiavimo įgūdžius, „Blue Bot“ robotukų pagalba mokosi savarankiškai atrasti sekas, sudaryti algoritmus, lavina erdvinį matymą. Pamokos tapo įdomesnės.

Nuorodos